www.ottodata.net

 

Øret mitt

Jeg er sterkt tunghørt . Døvblitt vil noen kalle det.
Til jeg var litt over 20 åring så hørte jeg så bra at jeg ikke behøvde høreapparat.
Men nå er jeg avhengig av høreapparat og det er ett ganske sterkt høreapparat jeg bruker. Nå er det en ny epoke som starter er nemlig blitt CI bruker.

Øresusen

eller som den medisinske betegnelsen Tinnitus er rett å slett en jævla plagsom lyd jeg har i fra ørets indre. Den oppleves som en litt varierende suselyd av høy frekvens. Tidvis er den så plagsom at det er umulig å være ute blant folk fordi det er vanskelig å oppfatte hva som blir sagt og jeg får hodepine. Som empati eksempel kan man forestille seg at man høre på en som sier bare mmmm hele tiden UTEN mulighet til å få sendt denne personen ut av hørsel området.

Det fins i dag ikke noe behandling som tar bort øresus kun lindring og demping av den i form av avspenning, maskering av tilsvarende lyd og psykologisk behandling. Det er meget lite det Norske Helsevesen gjør for andre og meg som sliter med denne plagen. Det sies at nå fremover skal det satse på det.

Jeg har også en oppfatning av at legestanden synes ikke den er attraktiv nok å forske på (tjene penger på).

Men det er noen som jeg vil spesielt fremheve er Dr. med. og spesialist i ØNH-sykdommer Atle Rønning Arnesen og Bo Engedahl som har skrevet boken. Tinnitus, Årsaker, diagnose og behandling og HLF sitt Tinnitus utvalg. Så mitt første ønske er at det oppfinnes en metode eller operasjon som tar bort øresusen men ikke hørselen.

Cochlea Implantat (CI)

var for meg noen som jeg ikke kunne tenke meg jeg kunne bruke, selv om jeg viste at flere av mine venner har tatt operasjonen.

Men da jeg fikk forespørselen av Høresentralen i Helse Vest ved Magda Lothe i mai 2003 om jeg kunne tenke meg å ta i bruk CI. Etter en liten betenkningstid (noen minutter) så sa jeg ja. Jeg gikk igjennom testene i løpet av mai og sommeren. Da alle medisinske grunnlag var godkjent så fikk jeg beskjed om å vente på operasjonen og det økonomiske. Kanskje i løpet av høsten 2004 var planen. Men fikk en E-post i slutten av august som spurte om jeg kunne ta operasjon allerede 9. september! Jøss, tenkte jeg så raskt?!

Her måtte det vurderes i forhold til jobb og min helse. Jeg hadde jo ikke sagt det til noen andre enn familien. Men arbeidsplassen min VKS stilte seg 100 % bak og sa at dette er helt opp til deg. De kunne klart være uten meg i ca 5 ukers tid! . Det gikk bra der ved hjelp av de andre IT kollegaene.

Så her ble innleggelse, operasjonen gikk veldig greit i og med at dette var min første operasjon med full narkose. Ukene etter gikk greit ikke noe svimmel men litt hodepine, Noe smellfornemmelser og dirre fornemmelser. Noe som de sa var helt normal etter en slik operasjon.

Tilkoblingen av CI

Den skjedde 2.oktober, etter en intervju om hvilke lydopplevelser jeg ville forvente og hva som skulle skje. Justeringer ble kort fortalt: for hver kanal (Elektrode) den første fornemmelse av lyd så nå det ble vondt, tilslutt ble virkelig lyd påsatt. Jeg hold på å besvime det var så vondt at jeg røsket av roret (Den som ligger an mot hode). Det var så høyt at skulle tro at noe skulle sprenge hode.

Vel etter litt ned justering men forsatt veldig høyt. Kulepenn knepping og papir var forferdelig høyt og vondt.

Følg med Følg med.

2 CI er fantatisk!

Oppgradert til Nucleus 7 i 2020!

Da kom minne fra Radio lyttingen:

Her er en fra 1981, NRK Hordaland Løgn og lygenytt.

Om meg | Site Map | Kontakt meg | ©2021 Ottodata.net